Gratis verzending bij bestellingen vanaf €65,-

Gember en kurkuma, een krachtige combinatie

Gember en kurkuma, een krachtige combinatie

Tal van wetenschappelijk publicaties tonen aan dat de kruiden kurkuma en gember elkaar versterken. De combinatie werkt ontstekingsremmend, beschermt de aderen en remt het hongergevoel.

De werkende stoffen in gember zijn gingerol, shogaol en zerumbone. In kurkuma zijn dit kurkumine, demethoxycurcumine en bisdemethoxycurcumine. Keer op keer wordt aangetoond dat de leden uit de gemberfamilie ontstekingsremmend werken. Bovendien helpen gember en kurkuma samen tegen oxidatieve stress. Door het gebruik van beide kruiden wordt namelijk het ROS (reactive oxygen species) geremd. ROS is een grote factor bij ontstekingen en het ontstaan van ziekten doordat meer reactieve zuurstofverbindingen worden gemaakt dan normaal. Die verbindingen beschadigingen alle delen van een cel.

Leptine

De twee kruiden hebben bovendien invloed op ons hormoonsysteem. Het geneeskrachtige duo heeft dan vooral effect op het leptineniveau. Leptine is het ‘honger hormoon’. Normaal gesproken krijgt het lichaam een seintje bij honger zodra de hoeveelheid leptine laag is. Bij eten van de kruiden wordt deze echter verhoogd, waardoor je geen seintje krijgt en je je dus verzadigd voelt. Dit geldt overigens ook als deze apart worden gebruikt.

Daarnaast werkt het geneeskrachtige duo tegen aderverkalking en prostaatkanker. Gember-kurkuma liet een duidelijk remmend effect zien op uitzaaiingen bij protstaatkanker. De combinatie bleek ook hier veel sterker, dan kurkuma of gember alleen. Bij aderverkalking is het vooral de combinatie gember-kurkuma in gedestilleerd water, waarbij de vorming van plaques in de aderen wordt tegengegaan.

Bron: Medisch Dossier

Deel dit artikel

Meer artikelen

wortelsoep gember kurkuma
Recepten

Wortelsoep met gember en kurkuma

De dagen worden korter, het wordt wat kouder en Halloween staat voor de deur. Dat betekent tijd voor een heerlijke wintersoep met gezonde groente en verwarmende kruiden. Dit is een eenvoudig recept voor wortelsoep met gember en kurkuma.

Lees verder »
gemberthee
Recepten

Gemberthee maken

Begin iedere ochtend vól energie of kom even helemaal tot rust na een drukke werkdag. Met ons biologische gembersap maak je zelf snel en eenvoudig gemberthee.

Lees verder »

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen